✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепти

Як приготувати смачний хумус – рецепти і поради

Як приготувати смачний хумус – рецепти і поради

  • 25.02.2020, 16:55
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Одна з найпопулярніших страв східної кухні – хумус. Він має не тільки чудовий та ніжний смак, а й багато корисних властивостей. А саме – велику кількість корисної клітковини, мінералів, вітамінів і якісного рослинного білка.

Хумус нормалізує роботу травної системи, сприятливо впливає на роботу серця і судин, м'яко очищає організм від шлаків і токсинів, зміцнює імунітет і заряджає бадьорістю та енергією.

Щоб хумус вийшов ідеальним, пропонуємо кілька корисних порад:

- для приготування страви краще використовувати сухий нут, а не консервований;

- нут слід замочити на ніч, а потім варити на маленькому вогні до м'якості із закритою кришкою;

- вода не повинна википати, тому завжди стежте за її кількістю у каструлі;

- не бійтеся додавати в хумус додаткові інгредієнти, наприклад, будь-який вид сиру, авокадо, в'ялені томати, маслини, йогурт, зелень, спеції.

Пропонуємо кілька смачних і корисних рецептів приготування хумуса, які урізноманітнять ваш раціон.

Класичний хумус – рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 г нуту
  • 10 мл лимонного соку
  • 20 мл оливкової олії
  • 5 г зіри
  • 5 г копченої паприки
  • 40 г тахіні

Нут слід попередньо замочити на ніч. Потім поставте його на плиту, у тій же воді, що замочується. Варіть нут на маленькому вогні близько 2 годин, до розм'якшення. Далі злийте всю рідину, залишивши один стакан для запасу. Перекладіть нут у блендер і влийте оливкову олію. Подрібніть до однорідної маси. Додайте тахіні та подрібніть до більш гладкої консистенції. Всипте паприку, зіру і трохи перемішайте. Готово!

Хумус з оливками – рецепт

Вам знадобиться:

  • 400 г оливок (без кісточок)
  • 400 г нуту
  • 2-3 ст. л. тахіні
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 120 мл води
  • 1-2 зуб. часнику
  • дрібка солі

Злийте рідину з нуту і оливок. Подрібніть часник. Перемістіть все в чашу блендера і додайте оливкову олію, воду і сіль. Подрібніть до крему. Перекладіть хумус у миску і збризніть оливковим маслом. Готово!

Хумус з імбиром – рецепт

Для приготування вам знадобляться:

  • 3 стебла зеленої подрібненої цибулі
  • 3 зуб. часнику
  • 2 шт. перцю серрано
  • 2 см імбиру
  • 1 стебло подрібненого лимонника
  • 2 ст. л. тахіні
  • 2 чашки нуту
  • 2 ст. л. кунжутної олії
  • 4 ст. л. рисового винного оцту
  • сіль – за смак

Перемістіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть до однорідної маси. Додайте сіль за смаком і перекладіть на тарілку. Готово!

Хумус із сиром – рецепт

Вам знадобляться:

  • 1 чашка відвареного нуту
  • 1/2 чашки подрібненого м'якого сиру

  • 1 чашка листя салатного шпинату
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1/8 ч. л. меленої кориці

Перемістіть всі інгредієнти в чашу блендера і перемішайте до однорідної маси. Для більш ніжної консистенції – додайте воду. Перекладіть у миску і подавайте до столу. Готово!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

1339

Штолен з мигдалем

2426

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1980

Крученики зі свинини

1985

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2762

Гриби в сметані з сиром

6203

Печінковий торт

3553

Баклажани із сиром і томатним соусом

3621

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2025 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом