✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепти

Як приготувати карамель в домашніх умовах — рецепти і секрети

Як приготувати карамель в домашніх умовах — рецепти і секрети

  • 15.03.2021, 16:01
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Для приготування найніжнішої і смачної карамелі потрібно зовсім не багато інгредієнтів і кілька невеликих секретів, які зроблять карамель безпрограшним варіантів для будь-яких десертів. Незалежно від рецепта слід враховувати такі нюанси:

— сотейнік для цукру повинен бути з товстим дном і досить широкий, оскільки шар цукру не повинен бути надто високим;

— цукру слід засипати в розігрітий сотейник і не перемішувати ложкою, а поступово струшувати ємність;

— вершкове масло для приготування карамелі має бути кімнатної температури, а вершки і молоко — гарячим.

А тепер приступаємо до приготування найсмачнішої і ароматної карамелі.

М'яка вершкова карамель — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г цукру
  • 180 мл жирних вершків
  • 50-70 г вершкового масла

Насамперед дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Тим часом нагрійте в сотейнику вершки, щоб вони були гарячими.

В окремому сотейнику розчиніть цукор. Потім додайте олію, перемішайте і поступово вливайте вершки. Перемішуйте, поки маса не загусне.

Дайте карамелі охолонути і подавайте з різними десертами.

Смачного!

Карамель на молоці — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 г цукру
  • 100 мл молока

  • 50 г вершкового масла
  • Дрібка солі

Розтопіть цукор в сотейнику на середньому вогні. Потім поступово додайте вершкове масло кімнатної температури. Після цього влийте гаряче молоко. Перемішайте масу до однорідної консистенції. Додайте трохи солі і остудіть карамель.

Така карамель ідеально підходить для просочення коржів або в якості соуса, оскільки виходить досить рідкою.

Шоколадна карамель — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 г цукру
  • 50 мл вершків
  • 50 г темного шоколаду
  • 50 г вершкового масла
  • Щіпка морської солі

Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім додайте вершкове масло і вершки. Після цього знову розтопіть масу.

В окремому сотейнику розтопіть цукор і поступово додайте шоколадну масу. Потім зніміть з вогню і додайте трохи солі. Дайте охолонути і подавайте з десертами.

Готово!

Читайте також: Як приготувати нуттелу в домашніх умовах — рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

1339

Штолен з мигдалем

2427

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1980

Крученики зі свинини

1986

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2767

Гриби в сметані з сиром

6203

Печінковий торт

3553

Баклажани із сиром і томатним соусом

3622

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2025 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом