✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепти

Що таке брускета та з чим її готувати — 5 рецептів

Брускета з моцарелою та базиліком, брускета з помідорами та сиром проволоне, брускета з кисломолочним сиром та редискою, брускета з помідорами та сиром сулугуні — у цій статті розповідаємо, яка буває брускета та як її готувати.

  • 12.07.2018, 16:41
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Брускета (bruschetta) — це італійська закуска, яка традиційно подається перед основними стравами. Відмінність брускети від бутерброду полягає в тому, що хліб для брускети, як правило, підсмажують на сковороді без масла, на решітці або на грилі.

Які інгредієнти потрібні для брускети

  • Для приготування брускети потрібен білий хліб, багет або батон. Ідеально підходить італійський білий хліб чіабата.
  • Як правило, для приготування брускети потрібен сир. Оскільки брускета — італійська страва, то це, звичайно ж, моцарела і проволоне. Крім того, можна приготувати брускету з кисломолочним сиром і з розсільним сиром сулугуні.
  • З овочів, брускету зазвичай готують з помідорами, цибулею, а також із зеленню.

Читайте також: Як приготувати гарячі бутерброди в духовці — швидко, смачно, поживно

Брускета з помідорами та моцарелою — рецепт

  • 6 скибочок хліба
  • 6 скибочок моцарели
  • 1 великий помідор
  • Трохи подрібненого базиліку
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Скибочки хліба збризніть оливковою олією та викладіть у форму для запікання (форму для запікання змащувати не потрібно). Помідор подрібніть. У тарілці перемішайте помідор, базилік, сіль та перець. На кожну скибочку хліба викладіть трохи овочевої суміші, потім скибочку моцарели та знову трохи овочевої суміші. Поставте брускету в духовку та запікайте до готовності або поки не розплавиться сир. Смачного!

Брускета з помідорами чері й сиром проволоне — рецепт

  • 7–8 скибочок хліба (чіабати, багета)
  • Чверть цибулини
  • 1 чашка нарізаних кубиками помідорів чері
  • 1–2 зубчики часнику, подрібненого
  • Чверть чашки нарізаного кубиками сиру проволоне
  • Чверть чашки подрібненого базиліку
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • Сіль, перець — за смаком

Скибочки хліба підсмажте в духовці, збризніть оливковою олією та натріть часником. Подрібнену цибулю, помідори, сир, базилік перемішайте в тарілці. Викладіть овочеву суміш на скибочки хліба — і можна подавати на стіл. Смачного!

Читайте також: 5 смачних сендвічів, від яких неможливо відірватися

Брускета з двома видами сиру — рецепт

  • 7 скибочок хліба (чіабати, багета)
  • 2 сливовидних помідори
  • 7 скибочок моцарели
  • 7 скибочок проволоне
  • 1 столова ложка подрібненого свіжого базиліку
  • Часниковий порошок, сухий орегано, білий перець — за смаком

Помідори наріжте тоненькими скибочками. Скибочки хліба змастіть з обох сторін оливковою олією. Викладіть скибочки хліба у форму для запікання. На кожну скибочку хліба покладіть скибочку помідора й трошки базиліку, додайте дрібку орегано, часникового порошку та білого перцю. Зверху покладіть по скибочці моцарели та проволоне. Додайте ще по скибочці помідора. Запікайте в духовці до готовності або поки сир не розплавиться. Смачного!

Брускета з кисломолочним сиром та редискою — рецепт

  • Кілька скибочок чіабати
  • 1 пучок редиски
  • Гілочка зеленої цибулі
  • 200 грамів кисломолочного сиру
  • Сіль, перець — за смаком

itemprop="recipeInstructions"Редиску наріжте тоненькими кружечками. Зелену цибулю подрібніть. Скибочки хліба підсушіть в тостері або духовці. Зверху на хліб викладіть сир і шматочки редиски, посоліть та поперчіть, додайте подрібнену цибулю. Смачного!

Читайте також: Чим корисна редиска та що з нею приготувати — 5 простих ідей

Брускета з помідорами та сиром сулугуні — рецепт

  • 7 скибочок хліба (чіабати, багета)
  • 2 великих стиглих помідори
  • 7 скибочок сиру сулугуні
  • 2 зубчики часнику
  • Трошки оливкової олії
  • Сіль, перець — за смаком
  • Кілька листочків свіжого базиліку

Скибочки хліба змастіть оливковою олією з обох сторін та підсмажте в духовці до хрусткої скоринки. Помідори наріжте скибочками й поперчіть. Зубчики часнику натріть на тертці над скибочками хліба. Зверху на скибочки хліба покладіть скибочки помідора та сулугуні. Поставте брускету в духовку, щоб розплавився сир. Готову брускету прикрасьте листям базиліку. Смачного!

За матеріалами geniuskitchen.com, jocooks.com, allrecipes.com, georgianjournal.ge, gourmandasia.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

1336

Штолен з мигдалем

2422

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1977

Крученики зі свинини

1984

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2760

Гриби в сметані з сиром

6203

Печінковий торт

3548

Баклажани із сиром і томатним соусом

3616

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2025 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом