✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепти

Готуємо смачний десерт Парфе — рецепти і поради

Готуємо смачний десерт Парфе — рецепти і поради

  • 20.04.2021, 18:06
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Десерт Парфе прийшов до нас з французької кухні, і його назва дослівно перекладається як "прекрасний" або "бездоганний". Це й не дивно, оскільки десерт заворожує своїм ідеальним видом і захоплює смаком.

Пропонуємо вам приготувати Парфе в домашніх умовах і здивувати своїх рідних і близьких.

Полуничне парфе з вершковим прошарком — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 5 г пісочного печива

Для полуничного шару:

  • 150 г полуниці
  • 2 ч. л. цукру

Для вершкового шару:

  • 2 полуниці
  • 2 ст. л. цукру
  • 150 г йогурту

  • 60 г вершкового сиру

  • 0,25 ч. л. ванільного екстракту
  • 1 ст. л. вершків
  • Сіль — за смаком

Візьміть невелику ємність і з'єднайте в ній подрібнену полуницю з цукром. Потім відставте ємність на деякий час, щоб полуниця пустила сік. Він піде на полуничний шар.

Візьміть окрему ємність і з'єднайте в ній вершковий сир, йогурт, вершки, екстракт ванілі, цукор і сіль. Збийте масу за допомогою вінчика до однорідної консистенції. Вершковий шар готовий.

Подрібніть печиво і викладіть його на дно креманок. Розподіліть якомога рівніше. Потім викладіть вершковий шар, а слідом полуничний. Чергуючи шари, роблячи їх якомога рівніше.

Готово!

Банановий парфе — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 350 г бананів
  • 1 ст. жирних вершків
  • 0.25 ст. цукрової пудри

Для ванільного крему:

  • 0.5 ст. сахара
  • 70 г вершкового масла
  • 500 мл молока

  • 0.75 ст. жирних вершків
  • 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст. л. борошна
  • 0.25 ч. л. солі
  • 5 яєчних жовтків
  • 0.5 ч. л. ванілі

Для присипки:

  • 300 г печива крекер
  • 50 г цукру
  • 6 ст. л. вершкового масла

Готуємо присипку. Для цього подрібніть крекери з цукром за допомогою блендера, поки не утвориться дрібна крихта. Потім розтопіть масло і додайте до подрібненого печива. Добре перемішайте. Отриману масу викладіть на деко і відправте в духовку при 190 градусів на 10 хвилин.

Тим часом приготуйте ванільний крем. Влийте молоко і вершки в каструлю і доведіть масу до кипіння. Поки маса закипає, з'єднайте у великій ємності цукор, кукурудзяний крохмаль, борошно і сіль. В цукрову суміш додайте яєчні жовтки і добре перемішайте до однорідності. Потім вливаємо молочно-вершкову суміш, при цьому поступово помішуючи масу. Готовий крем перекладіть в миску і відправте в холодильник, накривши харчовою плівкою.

Тим часом збийте вершки з цукровою пудрою до стійких піків.

Збираємо десерт. Візьміть креманки і викладіть шар за шаром ванільний крем, нарізані банани і розсипчасту крекерну крихту. Прикрасьте збитими вершками і подавайте до столу.

Готово!

Шоколадне парфе — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 60 г цукру
  • 0.5 ч. л. меленої кориці
  • 3 ст. л. рому
  • 150 г гіркого шоколаду
  • 250 г жирних вершків

Візьміть невелику ємність і з'єднайте в ній яйце, цукор і жовток. Поставте миску на водяну баню і збивайте суміш до однорідної пишної консистенції.

Зніміть з плити, додайте корицю і ром. Поступово помішуючи масу, дайте їй охолонути.

Подрібніть і розтопіть шоколад на водяній бані. Потім з'єднайте обидві суміші і перемішайте. Охолодіть.

Тим часом збийте вершки. Додайте їх до решти інгредієнтів і добре перемішайте.

Готову масу розкладіть по формах і відправте в морозилку на ніч.

Готово!

Читайте також: Як приготувати смачний і корисний пудинг — найоригінальніші і апетитні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

1339

Штолен з мигдалем

2429

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1981

Крученики зі свинини

1986

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2767

Гриби в сметані з сиром

6204

Печінковий торт

3553

Баклажани із сиром і томатним соусом

3622

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2025 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом