✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепти

Готуємо лазанью з баклажанами — 3 неперевершених рецепти

Ці рецепти — ідеальний варіант для любителів баклажанів.

  • 29.09.2020, 21:58
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ці рецепти — ідеальний варіант для любителів баклажанів. Лазанью можна приготувати з баклажанами в начинці, а можна і зовсім замінити ними листя для лазаньї. Замість соусу бешамель використовуємо твердий сир і отримуємо неймовірно смачну і соковиту страву.

Лазанья з баклажанів і сиром — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 баклажана
  • 300 г помідорів
  • 125 г моцарелли
  • 125 г твердого сиру

  • Сіль — за смаком
  • Рослинна олія
  • Прованські трави — за смаком

Добре промийте баклажани і розріжте на пластини. Посоліть заготовки і відставте в сторону на 15 хвилин. Тим часом бланшуйте помідори. Таким чином буде легше скинути з них шкірку. Потім подрібніть помідори.

Баклажани обсушіть від вологи за допомогою паперових рушників і обсмажте на олії з обох сторін.

Натріть твердий сир, а моцареллу наріжте пластинками.

Візьміть глибоку форму для випічки і викладіть на дно баклажани. Потім покладіть шар томатів, сіль і прованські трави. Далі — скибочки моцарелли. Повторюйте процедуру, поки не закінчаться інгредієнти. Верхній шар присипте тертим сиром.

Відправте лазанью в духовку при 200 градусах на 25 хвилин.

Смачного!

Лазанья з баклажанів з фаршем — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 баклажани
  • 7 помідорів
  • 150 г твердого сиру

  • 500 г фаршу (яловичина + свинина)
  • 2 цибулі
  • 2 зуб. часнику
  • 4 листа базиліка
  • Орегано, майоран — за смаком
  • Сіль і перець — за смаком
  • Рослинна олія

Розріжте баклажани тонкими слайсами, посоліть і відставте в сторону. Через пів години приберіть вологу і обсмажте на олії до готовності.

Зробіть невеликі надрізи на помідорах і бланшувати їх, щоб легко можна було зняти шкірку. Сир натріть на дрібній тертці.

Готуємо соус. Для цього подрібніть за допомогою блендера помідори, базилік, орегано, майоран, сіль, перець і нарізаний часник.

Перекладіть цибулю і фарш на сковороду і смажте на рослинній олії. Готуйте, поки не випаруватися вся рідина. Потім протушкуйте ще 2-3 хвилини і вимкніть газ. Посоліть і поперчіть фарш і добре перемішайте.

Візьміть форму для випічки і застеліть пергаментним папером. Змастіть поверхню маслом. На дно викладіть баклажани, потім фарш, 3-4 столових ложки соусу і тертий сир. Повторіть процедуру кілька разів.

Прикрийте лазанью фольгою і відправте в розігріту духовку на 20-25 хвилин.

Готово!

Класична лазанья з баклажанами — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 9 листів для лазаньї
  • 2 середніх баклажана
  • 800 г консервованих помідорів у власному соку
  • 2 цибулі
  • 6 гілочок базиліка
  • 250 г твердого сиру
  • Сіль
  • Рослинна олія

Розріжте баклажани на пластини і присипте сіллю. Відставте на пів години, потім промийте та висушіть паперовими рушниками. Далі обсмажте баклажани на рослинній олії до готовності. Перекладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Тим часом наріжте цибулю півкільцями і обсмажте на олії до золотистого кольору. Подрібніть базилік. Натріть сир на крупній тертці. Листи для лазаньї відваріть відповідно до інструкції на упаковці.

Візьміть форму для запікання і змастіть рослинною олією. Потім крок за кроком викладіть 1/3 нарізаних помідорів і 2 ст. л. рідини від помідорів, на помідори викласти 3 листи лазаньї, потім половину цибулі, половину баклажанів, посипте базиліком і 1/3 натертого сиру. Далі викладіть 1/3 помідорів і 2 ст. л. томатної рідини, потім 3-го листка лазаньї, цибулю, що залишилась, баклажани, базилік, 1/3 сиру, помідори, що залишилися і 2 ст. л. томатної рідини. Накрийте помідори 3 листами для лазаньї і посипте сиром, що залишився.

Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Не витягуйте готову лазанью відразу. Дайте їй постояти ще 20 хвилин і потім подавайте.

Смачного!

Читайте також: Корисно і просто — готуємо пасту із цукіні

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

1339

Штолен з мигдалем

2426

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1980

Крученики зі свинини

1985

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2761

Гриби в сметані з сиром

6203

Печінковий торт

3553

Баклажани із сиром і томатним соусом

3621

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2025 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом