✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепт

Чим корисні мандарини та що з ними приготувати — найкращі рецепти

Мандарини — смачний фрукт, в якому міститься багато вітамінів та інших корисних речовин.

  • 22.12.2017, 17:08
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Мандарини — смачний фрукт, в якому міститься багато вітамінів та інших корисних речовин. Мандарини вважаються справжнім новорічним фруктом — смак і аромат мандаринів асоціюється з новорічною ялинкою, подарунками та святковим застіллям. Погодьтеся, що складно уявити Новий Рік без мандаринів. Про них ми й розповімо у цій статті.

Чим корисні мандарини

У мандаринах, як і в інших цитрусових, міститься багато вітамінів: вітамін С, вітаміни групи В, вітамін D, вітамін К, а також калій, пектин, фолієва кислота, магній, фосфор та кальцій.

Мандарини корисні для фігури — калорій в них зовсім небагато. Вони покращують роботу кишечника і нормалізують обмін речовин. Крім того, в мандаринах міститься нобілетін, який запобігає накопиченню жиру в печінці.

Регулярне споживання мандаринів (2–3 мандарини в день) допомагає знизити рівень холестерину, поліпшити стан серця і судин (завдяки вмісту калію), зміцнити зуби й кістки (завдяки вмісту кальцію та фосфору).

Які бувають мандарини

Мандарини, які ви бачите на полицях супермаркетів, в основному поставляються з Туреччини (кислуваті на смак, часто з кісточками), Іспанії (солодкі, великі, з кісточками і без) або Марокко (солодкі, без кісточок, темно-помаранчеві). Також, бувають абхазькі мандарини (кисло-солодкі, в основному без кісточок) та ізраїльські (солодкі, без кісточок).

Клементини — це гібрид мандарина з гірким севільським апельсином. Постачають клементини з Іспанії, Італії, Марокко та Алжиру.

За зовнішнім виглядом клементини відрізняються від мандаринів. Як правило, клементини трішки солодші, ніж мандарини, та більш яскравого кольору. У мандаринів, в порівнянні з клементинами, м'якіша шкірка — вона легше відстає від плоду.

Читайте також: Хурма, шарон, корольок — чим вони корисні та що з ними приготувати

Як швидко приготувати пиріг з мандаринами — рецепт

  • 5 мандаринів або клементинів
  • 0,5 склянки борошна
  • 0,5 склянки цукру (можна більше, якщо хочете солодше)
  • 3 яйця
  • 150 грамів молока
  • 150 грамів сметани жирністю 21%
  • 2 столові ложки м'якого вершкового масла
  • Дрібка солі
  • 1 чайна ложка пекарського порошку

Для цього пирога, мандарини або клементини можна викласти двома способами: часточками або кружечками. Форму для запікання змастіть маслом, посипте борошном та викладіть на дно форми мандарини (часточки або кружечки — як більше подобається).

У великій тарілці збийте яйця з цукром, сіллю, пекарським порошком, молоком та сметаною. Додайте м'яке вершкове масло і борошно, добре перемішайте — у вас повинно вийти однорідне тісто. Вилийте тісто на мандарини і поставте форму в духовку. Такий пиріг потрібно запікати приблизно 40 хвилин або до готовності. Перед тим як подавати на стіл, можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Читайте також: Міжнародний День Торта — як швидко приготувати смачну випічку

Мигдально-мандариновий пиріг — смачний десерт без глютену

  • 3-4 великих мандарини без кісточок
  • 3 курячих яйця
  • 1 склянка цукру
  • 3 склянки мигдальної муки
  • 1 чайна ложка пекарського порошку
  • Трохи цукрової пудри
  • Вершкове масло (щоб змастити форму для запікання)

Мандарини промийте, складіть у каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та потримайте на вогні 15 хвилин. Злийте окріп, залийте холодною водою, доведіть до кипіння й потримайте на вогні ще 15 хвилин. З мандаринів зробіть пюре — це можна зробити блендером, але переконайтеся, що в фруктах немає кісточок.

Духовку розігрійте до 170 градусів, форму для пирога змастіть маслом. У великій мисці збийте яйця з цукром, додайте мигдальне борошно, мандаринове пюре і пекарський порошок. Добре перемішайте інгредієнти. Вилийте тісто у форму для запікання і поставте в духовку на 50–60 хвилин. Готовий пиріг трохи охолодіть, посипте цукровою пудрою і можна подавати на стіл. Смачного!

Читайте також: Для тих, хто любить солодощі — 5 королівських десертів з турецьким йогуртом

Апельсиново-мандариновий смузі з йогуртом — як приготувати

  • 1 склянка апельсинового соку
  • 3 апельсини
  • 4 мандарини або клементини
  • 200 грамів йогурту без добавок
  • 1 столова ложка меду — за бажанням
  • 0,5 склянки молока — за бажанням

Апельсини та мандарини очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смачного!

За матеріалами Вікіпедії, segodnya.ua, theviewfromgreatisland.com

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

1339

Штолен з мигдалем

2429

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1980

Крученики зі свинини

1986

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2767

Гриби в сметані з сиром

6203

Печінковий торт

3553

Баклажани із сиром і томатним соусом

3622

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2025 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом