✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепти

Штолен з мигдалем

 

  • 17.12.2024, 17:47
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Інгредієнти:

  • Цукор — 75 г
  • Масло солодковершкове ТМ «Яготинське» — 250 г
  • Молоко ТМ «Яготинське» — 200 мл
  • Дріжджі свіжі — 50 г
  • Борошно — 700 г
  • Мигдаль — 250 г
  • Сіль — 0,5 ч. л
  • Цукати — 100 г
  • Родзинки — 350 г
  • Апельсиновий сік — 50 г
  • Марципан — 100 г
  • Лимон — 1 шт
  • Ванільний цукор, кориця мелена, мускатний горіх, коріандр — за смаком
  • Цукрова пудра для посипання — 100 г
  • Масло солодковершкове вершкове ТМ «Яготинське» для змащування — 50 г

 

Приготування:

  1. Родзинки разом з цукатами і подрібненим мигдалем на ніч замочити в апельсиновому соці.
  2. Приготувати опару. Для цього підігріти молоко до кімнатної температури, розвести в ньому дріжджі, додати 1 ст. ложку цукру і 4 ст. ложки просіяного борошна від загальної кількості. Залишити на 30 хвилин в теплому місці. Коли на опарі з'являться бульбашки, замісити тісто.
  3. Висипати в опару решту просіяного борошна, додати розтоплене і охолоджене вершкове масло, сіль, цукор і замісити тісто.
  4. Сформувати з тіста кулю, накрити її рушником і дати підійти в теплому місці.
  5. Коли тісто підійшло, додати відціджені сухофрукти та горіхи, а також сік і цедру лимона, прянощі. Домісити туге тісто й залишити його ще на 2-3 години підійти.
  6. Тісто розділити на дві рівні частини. Кожну трохи розкачати качалкою, викласти в центр шматочки марципана і скласти вдвоє.
  7. Викласти на застелене пергаментом деко на відстані не менше 5 см один від одного. Поставити у тепле місце підійти на 30-40 хв.
  8. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Зменшити температуру до 170 градусів і пекти ще 45 хвилин.
  9. Готові штолени дістати з духовки, змастити розтопленим вершковим маслом і посипати цукровою пудрою. Коли штолени повністю вистигнуть, обгорнути їх в пергамент чи фольгу і покласти у сухе прохолодне місце на 2-3 тижні.

Смачного!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

1335

Штолен з мигдалем

2419

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1975

Крученики зі свинини

1984

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2754

Гриби в сметані з сиром

6202

Печінковий торт

3547

Баклажани із сиром і томатним соусом

3612

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2025 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом