3 серпня 2023

Вершкове безлактозне масло одразу у двох видах жирності — 73% та 82,5% — випускає на ринок добре відома в Україні торгова марка «Яготинське». Новинки вироблятимуться із високоякісної сировини на ТДВ «Яготинський маслозавод», яку постачають на підприємство сертифіковані фермерські господарства.

«Технологія масла безлактозного загалом не відрізняється від технології класичного вершкового масла. Безлактозне виробляється традиційним методом, додається лише один процес у підготовці вершків. До цієї сировини додається фермент «лактаза», який розщеплює дисахарид лактози на два моносахариди: глюкозу та галактозу. Даний процес контролюється відповідними аналізами на залишковий вміст лактози до рівня 0,1%, після чого вершки направляють на теплову обробку, дозрівання, а потім вже на маслоутворювач», — розповідає головний технолог ГК «Молочний альянс» Наталя Васильєва.

Безлактозне вершкове масло ТМ «Яготинське» не містить жодних домішок. У складі лише вершки з коров’ячого молока та фермент «лактаза». За рахунок розщеплення лактози на глюкозу та галактозу, продукт має ніжний, трішки солодкуватий присмак. Безлактозне масло можуть використовувати у їжу не лише ті споживачі, що мають лактозну непереносимість, але й інші люди, яким до вподоби ніжний смак вершкового масла з легкою солодкістю.

Нагадаємо, що відтепер безлактозна лінійка бренду «Яготинське» включає: UHT-молоко, кефір, кисломолочний сир і вершкове масло.